2010-09-24 17:08:10• hírek • Póti Orsolya

Kezdődik a Let's do it Romania

Szeptember 25-én veszi kezdetét az a szemétgyűjtési akciót, amelynek célja, hogy egyetlen nap alatt megtisztítsák Romániát a szeméttől. Szatmár megyében eddig közel 2500-an jelentkeztek a kampányra.

A szervezők igyekeztek bevonni úgy a civil szervezeteket, mint az állam különböző intézményeinek embereit, illetve gazdasági szereplőket is. A két évvel ezelőtti észtországi szemétgyűjtést, amelynek során öt óra alatt, 50.000 önkéntessel sikerült megtisztítani Észtország területét az eldobott hulladékoktól, idővel más országokban is kialakult, így Lettországban, Litvániában, Portugáliában és Szlovéniában is szép számmal jelentkeztek környezetbarátok az önkéntes munkára.

A mozgalom hazánkban Bukarestből indult, és eddig három megyében is - Kolozs, Arges és Temes - sikerült akciókat végrehajtaniuk. A szeptember 25-re tervezett akció azonban országos szintű lesz, amelybe megpróbálnak minden megyét bevonni. Claudia Donca, a Let's do it Romania mozgalom Szatmár megyei projektjének a vezetője elmondta, hogy megyénkből szeptember 25-én közel 2.500-an vesznek részt a kampányban. A mozgalom reggel 9 órától veszi kezdetét, mikor is a jelentkező csoportok kimennek egy választott helyszínre, és 15 óráig gyűjtik a szemetet.



Kezdődik a szemétgyűjtés!


A rendezvényen részt vesz a megyei csendőrség emberei, húsz fogoly a büntetés-végrehajtó intézetből, a Trust Models ügynökségtől tizenöt személy és egyéb szervezetek, és egyéb közintézmények tagjai.

A kampány vezetői szombat reggel 9 órától egy sátrat állítanak fel az Október 21. térre, ahol az érdeklődők még feliratkozhatnak, és részt vehetnek a szemétgyűjtési akción. Az akció szervezői 15 órakor autókkal mennek ki az egyes helyszínekre, ahonnan elszállítják az összegyűjtött szemetet.

A mozgalmat jelenleg 25 környezetvédelmi- és társadalmi civil szervezet támogatja, ugyanakkor a Környezetvédelmi és Erdőügyi Minisztérium, az Oktatásügyi Minisztérium, az önkormányzatok, a tanfelügyelőségek és különböző cégek, valamint 3000 önkéntes is az ügy mellé áll.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: